tirsdag 2. oktober 2007

Tilbake igjen!

Det har beklageligvis vært stille fra min side den siste uken. Dette på grunn av høstferie. I helgen var jeg forøvrig i et bryllup, og kom i snakk med en eldre dame. Hun hadde forsøkt å selge sin nyoppussede leilighet på Oslo vest (bydel Røa) i mange mnd. Leiligheter i samme gård/blokk ble tidligere i år solgt etter første visning. Så det er tydelig at markedet har kjølnet betraktelig etter sommeren.

Nye tall fra Finn legges ut her i kveld. Antallet ligger nå på ca 600 under toppnoteringen fra 21.09.

Rekorden kan nok bli utfordret etter høstferien når alle aktørene igjen kommer på banen.

Ellers har vi fått nye tall fra NEF. De sesongjusterer og holder på, men jeg gjør det heller litt enklere:

Siden januar 2007 har m2-prisen for leiligheter i Oslo steget med litt over 1%. Det betyr at verdistigningen er omtrent lik null om man tar hensyn til inflasjonen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, og velkommen tilbake. Nedgangen i antall tilgjengelige boliger på Finn kan delvis forklares med at solgte leiligheter hadde ligget lenge på Finn uten å bli slettet. Så ble det ryddet over natten.

Anonym sa...

Og oppryddingen skjedde umiddelbart etter DN kom med artikkelen om rekordmange boliger til salgs...

Anonym sa...

Jeg tror nok man har sett toppen denne høsten. 3000 boliger til salgs er fryktelig mye, og man bør ha gode grunner til å selge nå, istedenfor å vente.

Hvorfor vente i et fallende marked? Mange unge som ønsker å selge leilighetene sine i Oslo, gjør dette fordi de vil kjøpe noe større. Noen vi ha rekkehus, andre større leilighet mens noen går for enebolig. Felles for de aller, aller fleste er at de vil kjøpe noe dyrere enn det de har i dag.

Så med fallende priser, hva gjør man? Jo, man venter. Dersom leiligheten til 2 mill synker med 20%, får man 400 000 mindre for den. Men huset til 4 mill man sikler etter har nå blitt 800 000 billigere.

Toppen vi har hatt i høst er folk som har kjøpt før de har solgt (i tillegg til utleiere og spekulanter). Disse MÅ kvitte seg med leilighetene sine, ellers får de store tap. Men, jeg tviler sterkt på at noen er dumme nok til å kjøpe før de har solgt fremover, nå som alle VET at det er et fallende, i beste fall sidelengs, marked.

Jeg vil tippe tilbudssiden vil synke til 2000-2500 når vi nærmer oss jul, og jeg vil tippe at antall omsatte boliger vil synke kraftig fremover etter dette.

Anonym sa...

det er ikke så lett nissefar

leiligheter i oslo er på stedet hvil, mens eneboliger (grunnet mangel og ingen hast med salg, fortsatt stiger i pris)

Det samme skjer i danmark for tiden
leiligheter ned, eneboliger opp!
http://bp3.blogger.com/_AsdGYx4gB7s/Rua7u8rsbDI/AAAAAAAAAHY/KUO4NeTyngk/s1600-h/m2priser%5B2.JPG

så tenker man å gå fra leilighet til enebolig bør man få gjort det fort som faen, for man taper store beløp for hver mnd som går.

eneboliger gikk ned 1.2% på landsbasis, men holdt seg på 0% i oslo.

eneboliger i oslo vil holde seg i pris. De som eier har ikke økonomiske problemer, ikke noe akutt behov for salg - og spesielt de sentrumsnære vil alltid være etterspørsel etter.

bokvalitet i enebolig er definitiv bedre, men det er også nærhet til jobb. Begge deler er gull.

spesielt de innenfor bomring, vil gå opp i verdi når vi får avgift på rushtrafikk