torsdag 20. september 2007

Finn.no 20. september 2007

Ja, da har vi enda en all time high for antall boliger til salgs i Oslo på Finn.no. Det er veldig uvanlig at det topper seg på en torsdag. Tradisjonelt har toppen vært på fredager med 100-200 flere boliger i forhold til dagen før.

Det betyr enten at det ikke har blitt solgt like mange boliger den siste uken som ukene tidligere i høst, eller at det er ekstremt mange som vil selge sine boliger. Markedet stagnerer nå ytterligere med stadig større lagre av usolgte boliger.

På NRK1 så vi i går den anerkjente "derivates konge" Espen Gaarder Haug med doktorgrad fra NTNU og jobb på Wall Street uttale at boligmarkedet i Norge skal ned med 20-30 %.

Ser vi over 3500 i morgen?


Dagens tall:

Til salgs Oslo: 3469
Nye Oslo siste døgn: 132
Til salgs Akershus: 1655

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som boligsøkende har jeg gjort meg en observasjon, og det er at det er ganske mange bloiger som ligger dobbelt. Dette er ofte boliger som har ligget noen uker og som sannsynligvis blir lagt ut på nytt for å komme øverst på listen og ikke minst bli sendt ut på mail for alle som har autosøk. Antallet annonser kan derfo se ut til å øke noe eksponensiellt ved at et tregere marked gir flere hyllevarmere som fører til flere som er annonsert dobbelt.

Makroøkonomen sa...

Ja, det gjør nok at det reelle tallet er litt lavere, men Finn.no har uttalt at de ikke ønsker flere annonser for samme bolig innenfor et kortere tidsrom (et par mnd).

Jeg har selv fulgt med på at par bydeler, og har også lagt merke til det du sier. Det har vært snakk om maks 3-4 boliger av ca 100 i en bydel, noe som betyr at tallene jeg bruker kanskje er 3-4 % feil.

Uansett ligger vi minst 1000 usolgte boliger over samme periode ifjor.

Anonym sa...

Så på finn.no nå og tallet var 3460.
Snur det nå?? Se også artikkelen
http://e24.no/eiendom/article2006851.ece
(8 av 10 over takst)

Anonym sa...

Leste den artikkelen med 8 av 10 solgte til over takst. Ser for meg at de boligene som ble plukket ut ikke var helt tilfeldig valgt. Meglere med litt erfaring klarer med et øyekast å skille typiske hyllevarmere fra attraktive boliger. Så de kan helt sikkert plukke ut 10 'tilfeldige' boliger som lar seg selge i dette markedet. 'Takst' er jo også en høyst subjektiv verdi, som kan settes lavt hvis man ønsker mange på visning og stor sannsynlighet for salg.

Slike 'positive' artikler gjør bare at tilbudssiden vokser enda fortere, siden det får desperate boligselgere til plutselig å øyne håp om mulig salg til god pris. I oppgangstider virker propaganda bra for å hausse opp markedet. I nedgangstider styrkes bare tilbudssiden, til ulempe for de som prøver å selge.