lørdag 1. september 2007

Prosentvis endring fra måned til måned

Klikk på grafen for større versjon.

Over er statistikk som viser månedlig prosentvis endring i kvadratmeterpris for boliger fra NEF (Norges Eiendomsmeglerforbund).

Mesteparten av prisøkningen de siste årene har kommet i januar og august.

Nå blir det virkelig spennende å se august-tallene fra NEF som blir lagt frem på mandag 2. september. I 2003 til 2006 steg august-prisene med rundt 4%.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det blir virkelig spennende å se om du klarer å forholde deg litt mer objektivt til avisartikler og ekspertuttalelser fremover..

Lurer også på hvordan du vil definere og konkludere på dette "krakket" du tydeligvis håper instendig på. Vil det være krakk hvis prisene "kun" holder seg, altså 0% i din graf? Eller?

Venter spent på fortsettelsen..

Anonym sa...

Dersom prisene holder seg vil det se at de synker, dersom man ser på prisene sesongjustert.

Når det er sagt tror jeg nok at prisene stiger bra i august. Studentene kommer til byen, kjøper knøttsmå kott til en vanvittig kvadratmeterpris og trekker prisene videre oppover. Det er utover høsten, i oktober, november og desember man virkelig vil se om markedet synker eller ikke.

Anonym sa...

Hei 21.02
Har du vært bortreist siste tiden?
Leiemarkedet går opp,efterspørselen efter utleie er betydelig.Desuten har du fått med deg nyhetsbildet?
finnes knapt noen aktører som er i takt med din kognitive struktur. Idiot er vel det mest beskrivende navn på deg.Døv,stum og blind?

Anonym sa...

Studentene har oppfattet markedet, går for leie i år.

Student

Anonym sa...

23:34

Leiligheter blir fortsatt solgt. Og hvorfor så hissig? Litt lei deg for at du har leid hybel de siste 5 årene kanskje? Du kaller meg idiot, men er ikke i stand til konkret å si hva som jeg har sagt feil.

Dust.

Anonym sa...

Ettersom denne siden skal omtale boligmarkedet i Oslo, så hadde det også vært fint om tallene som blir benyttet omhandler Oslo. Det kan lett bli galt når man har en salig blanding av lokale og najonale tall. Det er tross alt en del vestenlige forskjeller. Det er feks sjeldent så store utfall på statistikken i Oslo som på landsbasis, dette gjelder både i oppgang og i nedgang. Er forøvrig uenig i troen på at det skal så mye ned (på lang sikt) men leser bloggen med interesse. Jappe Jokke

Anonym sa...

Hei, kan du oppdatere grafen med tall for august og september også?